“På drift längs kärlekens irrvägar”

March 28, 2012 in nyheter

Från Gift för nybörjare släppfesten som hölls INUTI malmska valen på Göteborgs Naturhistoriska museum.


Ja, det är lätt att förstå att berättelsen om det udda paret Disa och Halldór som bor tillsammans men inte rör varandra har blivit översatt. De är två beatiful losers med åtskillig charm. Två förlorare – smarta, men parkerade i den åartikulerade ångestens och tystnadens återvändsgränd. Disa har förlorat sitt barn, Halldór har förlorat styrfarten genom livet. [Eiríkur Örn Norðdahl] berättar om deras tillkortakommanden med ett rikt, ironiskt språk, betydligt mer avancerat än vad stämningen antyder och genren håller för. Det är som om Notting Hill hade blivit filmat av en fransk existentialist som studerat i Tibet istället för i Hollywood

Mikael Timm – Sveriges Radio – Kulturnytt